Välj en sida

Nice dag 7: Fredag 9 augusti
Vi har redan varit här i en vecka. På ett sätt känns det som om tiden har gått jättefort, samtidigt som det känns som om vi har varit här länge. Kanske beror det på att vi snabbt kommer in i Nice-lunken.

Gårdagens besök på kvarterskrogen blev både bra och dåligt. Musslorna var goda som vanligt men när Snibbe skulle beställa en Affligem (öl) kom de med en Heineken. Snibbe säger att han beställde en stor Affligem varvid servitrisen tar ut ölen och kommer in med ett litet Affligemglas, men med samma Heineken öl i. Jag antar att hon trodde att Snibbe inte skulle märka någon skillnad. Han protesterade så klart och till slut kom det in rätt öl. Han är definitivt inte rätt person att lura när det gäller öl. De försökte dessutom ta betalt för en stor öl, trots att han bara fick en liten. Det var ganska uppenbart att de försökte lura honom och jag tycker att det är ett trist och onödigt beteende.

Idag har det varit en mellandag. Lisa gick en sväng på stan och jag och Snibbe låg i sängen och tittade på engelsk deckare. Det är ganska skönt att ligga i ett svalt rum och titta på TV som omväxling mot att göra ingenting i strand. Vi har ofta planer på att göra en massa saker men när vi väl är här tar behovet av vila och återhämtning över och första veckan handlar det mest om stranden och balkongen.

Medan Lisa och jag var i strand ett par timmar på eftermiddagen skulle Snibbe besöka en nyöppnad pub inte så långt från oss. På hemsidor och sociala medier stod det att den öppnar klockan två. Men ni kan ju gissa vad som mötte honom när han kom dit vi tretiden. En lapp på dörren som berättade att de öppnar klockan sex.

Jag brukar skriva om alla olika människor och löpstilar som man ser på promenaden. Idag har jag sällat mig till den gruppen. Jag har för första gången sprungit på promenaden. Eller lufsat i maklig takt är kanske närmare sanningen. Jag undrar vad de skriver om mig i sina bloggar när de har mött en mycket medelålders tant med ett nära-döden uttryck i sitt vinröda ansikte springandes i samma hastighet som en snigel som bromsar i en kurva. Men kul var det och jag är ändå stolt över att jag klarade det.

Nu sitter vi här på balkongen igen och funderar över vad vi ska göra i morgon. Vi har en lista med förslag så  det blir nog något annat än stranden.