Välj en sida

Nice dag 18: Tisdag 20 augusti
I morse gick jag min sista stavgångsrunda på promenaden för den här gången. Jag måste erkänna att det kändes lite vemodigt. Mannen som jag tidigare sett sovandes på stranden vid Castel Plage låg där även denna morgon och det bidrog till mitt vemod.

Jag var ytterst nära att bli påkörd av en tjej på rullskridskor som kom i hög fart och som naturligtvis tittade i mobilen istället för rakt fram. Jag fattar inte hur folk är funtade.

Det var näst intill vindstilla och det blev snabbt varmt, svetten rann och jag var oerhört törstig. Men det är så skönt när man kommer hem och får ställa sig vid AC:n och dricka massor med vatten.

Vi åt frukost i strand idag och blev kvar där till eftermiddagen. Idag har vi nog bara hört ryska och italienska, det känns som vi är de enda svenskarna som är kvar. När vi låg där under våra parasoll började jag fundera på det här med massturism. Som ni säkert har läst är det flera turistorter som börjar reglera turismen och på andra ställen protesterar lokalbefolkningen mot turistinvasion, slitage och dåligt uppförande. Jag undrar om delar Rivieran funderar på samma sak. Jag tycker att det har varit extra tydligt i år hur oerhört mycket turister det är här, oss inkluderat. Jag tänker att påfrestningen på städer, havet och naturen är lika stor här som på andra platser. Hur skulle jag själv reagera om det råder kaos på stationen och det är överfullt på tåget med turister så att jag inte kommer i tid till jobbet? Samtidigt skapar turismen mängder med arbetstillfällen och står för en försvarlig del av ekonomin här. Frågan är minst sagt komplex.

Vi åt i alla fall luddag hemma idag. För att Snibbe skulle slippa stå vid den varma gasspisen, (ja det är han som lagar all mat, vi är rörande överens om att det är bäst så) köpte vi fisk i citronsås som vi körde i mikron och kokade ris till. Vi har ätit det flera gånger genom åren och det är faktiskt riktigt gott för att vara den typen av mat.

Nu ska vi snart ge oss iväg till kvällens takterass. Det blir ett återbesök på Mercure AC Hotel som vi tycker är mysigt med avslappnad stämning och trevlig personal. Håll tummarna för att det inte är fullt.

I morgon ringer klockan redan sju och vi ska åka till en gamma kär vän.