Välj en sida

Nice dag 16: Söndag 18 augusti
Ju längre semestern löper desto svårare har jag att komma upp på morgnarna, jag har liksom bly i kroppen och undrar lite hur det ska bli på måndag när klockan ringer halv sex. Men det brukar gå bra och när man har träffat alla arbetskamraterna igen känns det kul att vara tillbaka på jobbet.

Idag ägnade vi förmiddagen åt lite städ och tvätt. Det måste man även om man har semester. Och semester hade jag verkligen när jag satte en kastrull med ägg på spisen som vanligt och gjorde andra saker under tiden de kokade. När vi sitter och äter sen frukost på balkongen säger jag ”vad det luktar konstigt” och Snibbe säger ”ja det luktar bränt” ”Äggen!!!” skriker jag och rusar in i köket. Där har tre ägg kokat på en gasspis i ca 50 minuter. De har mer eller mindre exploderat och det var ägg över stora delar av köket. Här finns inga brandvarnare och jag är så tacksam att inget värre hände. Det hade kunna gå hur illa som helst. Nu har vi å andra sidan ett ganska nystädat kök och kastrullen ser ut att klara sig.

Vi åt luddag på balkongen och åkte sedan ner på stan för lite shopping. Ett av de stora shoppingcenter som finns i Nice, Nice Etoile, ligger på den stora shoppinggatan Jean Medicin. Hit går vi varje år och en av våra favoritbutiker är Alice d´Elice, som säljer kul saker till köket. Vi hittar alltid något finurligt till här.

Efter att ha handlat i ytterligare affärer, gick vidare till gamla stan och affären som var målet för dagens shoppingtur. Tyvärr kom vi dit ett par minuter efter stängning så vi får åka dit igen.

Vi avslutade kvällen på takterass-baren på hotell Aston La Scala. Vi hade tur och fick ett bord längst fram med fantastisk utsikt över gamla stan, Place Massena och havet. Goda tapas och gott vin gjorde inte upplevelsen sämre och levande musik förgyllde ytterligare. Här är utsikten bättre än på AC Hotel Merriott, men själva baren är mysigare där.

Nu har vi landat i sängen och tanken är att vi äter frukost i Cannes i morgon.