Välj en sida

Nice dag 6: Torsdag 8 augusti
Nu har vi bestämt oss. Tror jag. Vi ska inte köpa lägenhet i Frankrike. Efter att ha dividerat fram och tillbaka i det oändliga har vi kommit fram till att det är bättre att vi hyr bara för den tid vi faktiskt är här. Just nu känns det i alla fall som rätt beslut, vi får väl se hur vi känner i morgon.

Frankrike har formellt lagstiftat om att det är förbjudet att slå sina barn. Det är en tandlös lag som inte innebär några konsekvenser. I strand idag var det en pappa som definitivt strunta i lagen. Gång på gång slog han sin lille son på händerna. Barnet, som var ca två år, storgrät förstås. Jag fick verkligen lägga band på mig för att inte gå dit och skälla ut karln. Kanske borde jag ha gjort det.

Det finns fler exempel på Frankrikes inkonsekvens. Stolt proklamerade man för några år sedan att nu skulle Frankrike, som en av de första länderna i EU, sluta med plastpåsar. Man skulle ta miljöarbetet till en ny nivå! När vi bodde i Menton fick vi handlar frukt i små papperspåsar som var lika stora som dem vi köpte smågodis i när jag var barn. Men antalet plastförpackningar i livsmedelsaffärerna har ökat betänkligt. Till exempel skär de upp olika frukter i bitar som sedan förpackas i plastlådor, mjölkflaskorna är av plast, man skivar rå potatis och säljer plastförpackat och de packar syntkrabba (surimi-stick) först i en plastlåda där varje bit sedan är förpackad i plast. För att nämna några exempel.

Vän av ordning undrar kanske varför vi åker hit år efter år och det nu är så mycket som jag tycker är fel, men faktum är att jag ändå älskar Frankrike!

Nu väntar vi på att Lisa ska komma, då blir det snittar och champagne på balkongen innan vi går till kvarterskrogen och äter musslor.