Välj en sida

Nice dag 9: Söndag 11 augusti
När jag vaknade i morse var det för ovanlighetens skull mulet och grått. Jag tänkte att det är bra, då är det inte så varmt när jag ska gå min runda. Men det var varmt. Och fuktigt. Jag tror aldrig att jag har upplevt så fuktig luft här i Nice någon gång tidigare. Jag riktigt längtade efter att de där stora, tunga, gråa molnen skulle öppna sig och ge oss lite välbehövligt svalkande regn. Men som vanligt gled de förbi utan att ge så mycket som en endaste droppe och snart sken solen igen. Ja jag vet, jag ska inte klaga, jag har förstått att ni har fått ordentligt med regn hemma i Sverige.

Vi åt frukost i strand. Vi gör det ibland för det är ganska trevligt. Dessutom kom vi dit tidigare än vad vi annars brukar och det var bra eftersom det är söndag var det extra mycket folk där. Vi blev snabbt  omringade av en italiensk familj där mamman skrek istället för att prata, en rysk familj som diskuterade högljutt, en annan familj som pratade ett språk som jag inte kände igen och sist men inte minst två franska killar med Smirnoff, vin och en stor högtalare. Ja ni förstår.

Eftermiddagen städade och tvättade vi, Snibbe hade lite administration som skulle göras för det egna företaget.

I lägenheten är det gasspis. Vi har bott här ganska många veckor nu genom åren så vi kan hantera den ganska bra. Vi hade lite rester som skulle värmas på kvällskvisten och så skulle jag koka lite pasta. Inga problem att sätta fyr på gasspisen för pastavattnet. Men när de övriga kastrullerna skulle på hade tändaren slutat fungera. Ni vet en sån där men lite längre ”hals” för att man inte ska bränna sig. Cigarettändarna fungerade inte heller och tändstickor går inte att använda, det är för fuktigt så plånen är alldeles sladdriga. Som tur var kunde vi tända tändstickorna på den fungerande plattan och fick fyr på resten. Men visst känner man sig ställd när man inte kan laga mat för att en gaständare slutat fungera.Måste komma ihåg att köpa en ny i morgon.

Mätta och belåtna gav vi oss av mot ett av våra projekt i Nice i sommar, vi ska besöka olika takterrassbarer, eller rooftop bars, som det heter på nusvenska. Ikväll har vi varit på Rooftop AC Nice som ligger på Promenade d´Anglais.  Ett ställe jag verkligen kan rekommendera. Jättemysigt med bar, restaurang och pool på taket. Mycket trevlig personal och bra service. Lite senare på kvällen beställde vi en meny med tre tapas var för 18 € styck. Det var mat för minst tio personer och jättegott. När mörkret faller blir det som en sagovärld med alla lyktor, lampor och den upplysta poolen. Nu sitter vi där igen – på balkongen och funderar över morgondagen. God natt på er.