Välj en sida

Nice 2019 : Dag 1 Lördag 3 augusti.
Så kom vi då faktiskt iväg på semester. Jag tror att jag aldrig har längtat så efter semester som i år. Detta trots att jag var ledig ganska mycket innan jag började mitt nya jobb i maj. Men mycket har handlat om Fabbefisen som har varit hos veterinären och inte återhämtat sig riktigt efter det. In i det sista velade vi fram och tillbaka huruvida vi skulle åka eller inte. Nu har han blivit mycket bättre och blir extra mycket ompysslad hos Anna som har djurpensionatet.

Resan hit gick bra och vi åkte den nyöppnade spårvagnslinjen från flygplatsen till lägenheten. Nu kan vi äntligen njuta av den fina hållplatsen nedanför balkongen, efter två år av byggarbetsplats.

Livsmedelsaffärerna stänger kl 20 och vi trodde inte att vi skulle hinna handla innan de stängde. Det visade sig att närmsta affären hade öppet till 23. Manuella kassorna stänger visserligen kl 20 men självskanningen har öppet. Men nu är vi ju i Frankrike och det innebär att inga, jag skriver inga, datasystem funkar. Så efter att ha stått i kö i 40 min för att betala gav vi upp. Till råga på allt elände fick de inte sälja alkohol, vilket upprörde många. J kom med den briljanta idén att gå till favoritrestaurangen Davisto istället. Så blev det med kärt återseende av Davido och personal och fantastisk mat och dryck. Nu sitter vi här på balkongen igen och njuter av kvällsbrisen. Nu är livet rättvist och vi är tacksamma över att ha tre veckor i Nice framför oss.

tram airport nice
Aperol