Välj en sida

Andra dagen i Riga.

Frukost. Hotellfrukosten var egentligen helt ok men tyvärr hann inte personalen duka av och fylla på mat till ett fullbokat hotell. Möbleringen var också en utmaning. Dubbla rader med bord för två. Om ytterraden var fullsatt fanns ingen möjlighet att ta sig in till den inre med mindre än att man måste be någon av gästerna resa på sig så att man kan klämma sig förbi.

Gamla stan. Efter frukost, en obligatorisk promenad i gamla stan. Jag har aldrig varit i Riga tidigare, men det känns som att det är lite turister, vi hade nästan gamla stan för oss själva. Vackra gamla hus och kullerstensgator.

St Peterskyrkan. En luthersk kyrka som nu fungerar som konsert- och konsthall. Med musik i högtalarna som för tankarna till en spaanläggning var det både en märklig och rogivande upplevelse. Här finns också möjlighet att åka upp i tornet och få en vy över Riga, något som vi avstod denna gång.

 

Rigas lutherska domkyrka. Systerkyrka till Uppsala domkyrka eftersom det är lutherska ärkebiskopens kyrka. Förutom själva kyrkan fanns pelargångar runt innergården med gamla föremål i en slags utställning. För båda kyrkorna gäller inträde 3€. Värt pengarna båda gångerna.

 

Efter flera timmars strosande i gamla stan blev det välbehövlig vila innan det var dags för kvällsmat.  Det är billigt både på restauranger och kaféer. På De Commerce gastropub 1817 åt jag en fantastisk hummersoppa för 6.50€.

 

Hittills har vi klarat oss utmärkt på engelska och tyska. Alla menyer finns på engelska.

I morgon väntar bl a en timmas honungs(!)massage i hotellets spa. Jag brukar ju kunna bli arg som ett bi så vem vet hur vad honungsmassage kan göra 😉 …

Dagen kröntes av att Leksand vann i direktkvalet till SHL. Nu 2-2 i matcher mot MoDo i bäst av sju! ❤

Dagens lärdom: Tagga ner, sov ut och ät en sen frukost. Du hinner uppleva massor ändå.