Välj en sida

Fjärde dagen i Riga.
Sol från en klarblå himmel och riktig vårvärme.

 

Shopping. Ett stenkast från vårt hotell ligger Gallerija Centrs,  ett shoppingmecka med anor från 1938  inrymt i ett hus från samma tid.

Här finns många internationella märken fördelade på fyra våningsplan och prisnivån ligger nära den svenska. Här finns också restauranger, kaféer, en vinbar och ett snabbköp. Dessutom finns ett dagspa så man kan tillbringa hela dagen i gallerian om man vill.

Spårvagn igen.  Efter shoppingrundan plockade jag upp en trött Jonas på  hotellet och idag gick resan över floden in mot den nyare delen av Riga, bl a förbi Lettlands nationalbibliotek som är känt för sin spektakulära arkitektur.

Var vi sen hamnade är jag inte säker på, men här fanns breda boulevarder och parker och bostadshus.

Mat. Man blir hungrig av att åka spårvagn och en kombinerad lunch och middag intogs på Folkklubs ala Pagrabs. Nere i källarvalven finns en mysig gastropub med god mat, trevlig personal och, till Jonas stora lycka, bra lokalproducerad öl.

Portionerna är genomgående stora i Riga och överallt har man förkärlek för musik på hög volym. Man får vänta ganska länge på maten men i de flesta fallen är det värt det.

Proppmätta satte vi oss på bänk i solen på torget vid stadshuset och bara njöt av värmen. För att inte fullständigt hamna i paltkoma slank vi in på Escargot café för en kopp gott italienskt kaffe. Escargot är ett litet ställe, bara 18 platser, och är en kombo av kafé, restaurang, vinbar och affär.

Dagen avslutades med ytterligare ett besök i hotellets spaanläggning.

Dagens lärdom: Prata gärna med människor som bor på platsen du besöker, det ger så mycket mer.