Välj en sida

Dag1: Idag har det varit en komma-i-ordning-dag. Väskorna har packats upp,mat har inhandlats och vi har gjort oss hemmastadda.

Vi har idag bara rört oss i kvarteren runt lägenheten och av torsdagens terrorattack märks ingenting. Samtidigt vet vi att många människor, varav flera barn, kämpar för sina liv. Stora delar av Promenade d’Anglais är fortfarande avstängt men öppnas troligtvis i morgon.

Lägenheten är fantastisk, här finns allt man kan tänka sig från solparasoll till mixerstav och strykjärn. Det enda som fattas är potatisskalare, vilken ska inhandlas och doneras till lägenheten imorgon.

Låt mig presentera dagens första inköp och vår nye vän Max. Vi har saknat honom under alla år och äntligen är han hos oss. Han har redan gjort skäl för pengarna genom att tappert dra hem förnödenheter såsom grönsaker, ost och vin.

Hela eftermiddagen har vi suttit på balkongen och bara slappat. Jag blänger då och då mot arbetsplatsen nedanför. Det verkar som om vi även i år ska få njuta av arbetet med den nya spårvagnslinjen. På måndag vet vi i vilken omfattning.

Strandväskan är packad och i morgon är det dags för årets premiär på plagen. Nu njuter vi ännu ett glas rosévin på balkongen och njuter av solnedgången bakom bergen.