Välj en sida

Nice 2016 : dag 8 Lördag 23 juli. Lägenheten har invaderats av pyttesmå flugor. Jag vet inte varifrån de kommer men J har gillrat en flugfälla. Det går så där. Hittills har jag sett en fluga stå på strandkanten och betänksamt titta ner i den bruna sörjan.

Klockan fem i morse väcktes vi av att det ösregnade och sömndruckna vadade vi ut på balkongen för att rädda badhanddukar och strandmadrasser. Tanken var att vi senare skulle vara i strand men de svarta molnen och blixtarna höll oss hemma. En perfekt dag för att jobba lite. Det har blåst rejält hela dagen och det har varit helt OK att sitta med datorn på balkongen med ett glas rosé. Sämre arbetsplats kan man ha. Lunch blev mozzarellasallad med underbart mogna och smakrika tomater.

Klockan går fort fast man inte gör så mycket. Eftermiddagen ägnades åt att lördagshandla, fylla på i skafferi och kyl och ikväll har vi varit på vår favoritrestaurang Davisto. Det är en italiensk restaurang och ägaren Davido, var en av de första att höra av sig på Facebook att han var OK efter attentatet, vilket naturligtvis var skönt att få veta. Vi har besökt restaurangen regelbundet sen de öppnade 2012 och fastän vi bara kommer under en koncentrerad period under sommaren är det ett kärt möte och de kommer ihåg oss. Nu har han utökat sin restaurang från 22 platser till 44 och flyttat tvärs över gatan. Vi gläds åt att det går bra för denna lilla restaurang som vägrar ge tappt på de bästa råvaror i en fantastisk kombination. Är ni i Nice så rekommenderar vi varmt Davisto på Rue St Filippe.

Det är tryckande varmt och fortfarande håller blixtarna skådespel utmed Alpes Maritiems toppar. Vi får se om vi trotsar väderprognosen i morgon och går i strand. Nu hoppas vi på en lugn natt.