Välj en sida

Dag 7 : Fredag 22 juli. Nu har vi varit här i en vecka. Tiden har gått fort trots att vi inte har gjort mycket alls. Men vi kom iväg till Menton, i alla fall men inte den tid som vi tänkt. Jag vet inte vad det är med oss men vi sover som grisar och när klockan ringer, om vi ens hör den, stänger vi av och sover vidare. Kanske vi behöver det efter ett hektiskt år.

Vi åkte tåg till Menton. Det går bussar som  kostar ca 1,50 €/pers enkel resa men de är överfulla från början och tar lång tid. Med tåg tar det 40 min och kostar 5€.Trots att vi har varit här så många gånger är biljettautomaterna på centralstationen Nice Ville, en utmaning varje gång.  Ska ni köpa biljetter i automat är det de blå som gäller för resor utmed kusten. Det är ofta långa köer och ett tips är att gå till den manuella disken längst bort, där finns automater utan köer.

Vi fortsätter alltså vår turné genom byar och städer utmed Rivieran. Tidigare år har har det varit Cagnes-sur-Mere och Antibes och i år Menton som har drygt 25 000 invånare och är alltså betydligt mindre och lugnare än Nice. Vi har varit här en gång för fem år sedan men har inte så starka minnen från det besöket. Desto mer fick vi nu. Staden prunkar av parker och planteringar. Här är stranden utmed nästan hela bukten precis som i Nice och restaurangerna ligger vägg i vägg utmed strandpromenaden med fantastisk utsikt över stranden och havet. Vi åt lunch på Golfe de Naples, en restaurang som absolut inte kan rekommenderas. Pasta med skaldjur innebär oljeindränkt smaklös pasta med halvråa små bläckfiskar som hade sugkoppar och allt kvar. Blärgh. Pizzan som J åt var lika smaklös som den var färglös.

Men Menton är charmig och vacker. Här finns bl a ett museum över den franske konstnären Jean Cocteau som vi ännu inte besökt men vi får nog samla lite kulturpoäng nästa gång vi kommer hit. För vi kommer att åka tillbaka, dels för att testa stranden och se om vattnet är bättre än i Nice, dels för att se mer av staden. Kan det rent av vara ett alternativ till Nice?