Välj en sida

Nice 2016 : Dag 6 torsdag 21 juli. I går bestämde vi att vi skulle äta frukost i strand. Jag förberedde till och med genom att koka äggen redan kvällen innan. Vi satte klockan på 9.00 och räknade med att avnjuta morgonmålet vid 10-tiden spejandes ut över horisonten. Vi vaknade kl 10.30. Nåja en brunch runt tolv är väl inte fel det heller, vi har ju semester. Det har gått en vecka sedan atte…ntatet och även på stranden gör det sig påmint. Poliser patrullerade här idag och jag vet inte om jag ska känna mig trygg eller orolig. På promenaden låg blommor idag igen. Nice kommer aldrig att bli detsamma igen.

Vi tillbringade eftermiddagen i strand och vinden gav skön men förrädisk svalka. Solen tar oerhört bra och det är lätt att luras.

En helt annan sak som jag funderar över, förutom sopsortering, är storleken på franska hissar. Jag vet att de flesta fransyskor och fransmän är små smala sylfider som lätt ryms i en skokartong men vi välgödda skandinaver är det värre med. Vår hiss är 1m x 0,5m och här ska det rymmas tre människor. En av J eller mig samt en resväska får inte ens plats. Små hissar har det varit genomgående under våra år i Nice. För ett par år sedan skulle en man dela hiss med J, men efter att han synat J uppifrån och ner avstod han. Detta ska kanske ses om en hint till oss, vad vet jag.

Även om man är på semester behöver man städa och tvätta. Döm om min förvåning när jag inser att fransmännens dammsugare också är sulfidformade. De är i alla fall smidiga och tar sig fram överallt.

Vi har avnjutit en tidig middag för att i morgon åka till Menton. Det är i alla fall ambitionen. Vi får väl se om vi kommer upp i tid….