Välj en sida
Dag 4 Tisdag 19 juli. Det verkar som om min nye kompis Huvudvärks-Hubert är mer vänskaplig än jag hade räknat med. Ett nytt besök i morse resulterade i ännu en förmiddag i mörkt sovrum.  Men med Alvedon och finsk sisu kom vi i alla fall till stranden.

 

På vägen ner tog vi med oss soppåsen. Och det där med sopor och Frankrike är ett kapitel för sig. Här blir jag snabbt miljöaktivist och förfasar mig över fransmännens avsaknad av miljömedvetenhet och sopsortering. Men jag måste medge att det har skett förbättringar. I soprummet finns två tunnor.  En för PET-flaskor, kartonger, och aluminiumburkar och en tunna för allt annat.  Det finns även ett anslag som talar om att man inte kan lämna trasiga mikrovågsugnar  och andra el-artiklar i soprummet. Vilket gick utmärkt i förra årets soprum. Det känns också som om vi producerar mer sopor här än hemma. Den obligatoriska pedalhinken som finns i alla franska kök fylls snabbt trots att vi bara är två personer.  Fast det kan ju också bero på att vi hemma fördelar soporna på sex olika kärl.  Olika länder är bra på olika saker, Frankrike må vara bättre på vin och mat men Sverige vinner sopsorteringen.

 

Nåväl eftermiddagens strandhäng var som det brukar. Vattnet var till en början riktigt bra men efter ett tag dök de obligatoriska plastpåsarna ock kapsylerna upp. Det känns allt mer beklämmande särskilt när vi tittar på bilder som kompisar lagt ut på Facebook från  Grekland med absolut klart vatten.

 

Men nu har solen gått ner bakom bergen, Legogubbarna har äntligen gått hem och lugnet sänker sig över Nice. Truten som brukar komma på kvällen och sätta sig strax ovanför vår balkong är också på plats. Så nu kan vi placera våra röda kroppar på svalkande lakan och förbereda oss för ännu en dag i Nice.