Välj en sida

Nice 2016 : Dag 27 Torsdag 11 augusti. Så är vår sista dag i Nice till ända för den här gången. Idag har vi bra gjort en sak, varit i strand ända till kvällen. Vi ville få med oss så mycket strandkänsla som det bara går. Det är trångt på plagen nu och om jag tyckte att vågorna var höga i går är det ingenting mot hur det var idag. Jag har aldrig upplevt så höga vågor på Medelhavet någon gång. Jag blev omkullvräkt av en våg och spolades iväg . Det var faktiskt riktigt obehagligt. Vattnets krafter är oerhört starka och man känner sig ganska liten.

På ett sätt känns det som om vi har varit här i en evighet. Vi lever ett totalt annat liv här jämfört med hemma. Vi lallar på i vårt eget tempo utan att ha riktig koll på någonting. Jag tror att det är viktigt att byta miljö och bryta sitt vardagsmönster. Det behöver inte vara flera veckor och man måste inte åka utomlands, men jag tror att det är viktigt att man gör något helt annat för att kunna ladda de så berömda batterierna. Vi var båda ganska slutkörda när vi kom hit och vi har sovit otroligt mycket, särskilt den första veckan. Vi har inte ätit frukost före klockan tio och mest gått omkring i shorts och flip-flop. Vi har inte heller åkt på så många utflykter och inte varit på något evenemang. Jazzfestivalen blev ju inställd och det var det enda evenemang vi hade planerat.

Attentatet den 14 juli har påverkat oss starkt och Nice har ett sår som nog aldrig kommer att läkas helt. Det är så många människor vars liv aldrig mer kommer att bli detsamma och varje dag påminns vi på olika sätt om attentatet. Det är de beväpnade soldaterna på gator och järnvägsstationer men också blommorna, ljusen och alla meddelanden som människor har lagt på olika platser utmed Promenaden. Samtidigt går livet vidare men på ett lite annorlunda sätt.

Nu är väskorna packade och vi samlar ihop oss för att åka hem i morgon bitti. Jag blir alltid ledsen sista dagen, vi lever ett så behagligt liv här och jag älskar att se havet och horisonten, i Uppsala jag kan känna mig instängd. Men jag tar med mig bilden av det azurblå havet och horisonten och låter den finnas kvar i mitt hjärta. God natt Nice.