Välj en sida

Nice 2016 : Dag 26 Onsdag 10 augusti. I morse var benen fortfarande som stela värkande pinnar, men vi mötte i alla fall en hissreparatör när vi stapplade ner för trapporna på väg till stranden.

Idag har det gått gäss ute på havet och vågorna som slog mot stranden var inte att leka med. De klarade till och med att slå omkull mig och det säger ju en del. Vattnet blir så där ljust turkost invid stranden men nästan blåsvart längre ut till havs. Jag upphör aldrig att fascineras av havets alla olika ansikten. Jag kan sitta och titta på det i timmar. Blåsten ökade och som på en given signal fälldes
alla parasoll ihop.

Vi tillbringade nästan fem timmar i strand och under den tiden hann reparatören fixa hissen!  Nu finns fungerande lampa och våningsvisare igen. Ja, jag åkte upp.

Vi har börjat packa och det är ett evigt vägande och funderande hur vi ska packa alla vinflaskor. Men vi kommer i alla fall att få med allt.

Vi tillbringade kvällen på Davisto, vår favoritrestaurant. Lite sorgligt är det allt att det är sista besöket för den här gången. Till fördrink tog vi en Aperol Spritz. Det är prosecco med Aperol som är en lite bitter aperitif och lite bubbelvatten. Det är en otroligt fräsch sommardrink som har funnits sedan 1950 i Italien.  Det var som vanligt otroligt fin mat och fantastiska viner. Återigen kan jag inte göra annat än att säga; är ni i Nice, gå hit!

Nu sitter vi för näst sista gången på balkongen och vinden håller i sig men nu en skön kvällsbris. Vi har alla fönster öppna och det fläktar igenom hela lägenheten. Vi har börjat krypa ut ur vår bubbla för att så sakteliga för att återvända till vardagen, men vi har en härlig dag kvar i Nice.