Välj en sida

Nice 2016 : Dag 22 lördag 6 augusti. Om det var full rulle igår har dagen i dag varit dess raka motsats. Vi sov länge på morgonen och jag gick i strand på eftermiddagen medan J handlade, tvättade och lagade mat. En helt ok fördelning av arbetsuppgifterna särskilt som J är en mycket bra matlagare.

Det var starka underströmmar idag som tog med sig mängder av grus ut i vattnet och gjorde underlaget poröst. Vågorna som rullade in var inte att leka med. Svårt att ta sig i och ur vattnet med andra ord. Det blev inte bättre av att jag glömt mina badskor. Stenarna i strand och i vattnet må vara runda och gulliga men de är ingen höjdare att gå barfota på. Att sen ta sig upp ur vattnet med en gnutta värdighet i behåll blev en rejäl utmaning.

Rätt som det var hördes en kraftig smäll från promenaden. Jag såg inte vad som hände men många sprang upp från stranden. Jag vet inte om de blev rädda eller var nyfikna. Det visade vara en krock och inga människor skadades.

Jag hörde en konversation i strand mellan en man som legat precis nedanför mig men som helt plötsligt förflyttat sig till en ung kvinna en bit bakom mig. Hon berättade att hon bara var i Nice över dagen och skulle vidare i morgon bitti.  Han säger direkt på dålig engelska att om de ska träffas så får hon berätta när och var. Hon såg ut som ett levande frågetecken och ett par minuter senare var han på sin gamla plats igen. Uppenbarligen var han där för att ragga tjejer och eftersom hon var ensam valde han ut henne. Jag kände mig illa till mods,

Vi åt en sen luddag vid halv femtiden och strax innan sju var vid vår favoritrestaurang Davisto för att hämta vårt beställda vin. Tolv flaskor av ett vitt vin från La Morra i Piemonteregionen. All mat och dryck som serveras på restaurangen kommer därifrån. Dramaten Max svalde lätt de tolv flaskorna samt en prosecco som vi fick som present. Om vi lägger till de sju vi köpte igår, betyder det att vi måste handla resväskor innan hemfärd.

När J handlar slinker det ner en och annan överraskning till mig. Idag hade hade han köpt en flaska champagne. Gulligt och romantiskt och den knäckte vi under kvällen. Jag undrar hur det ska gå med återanpassningen till normala förhållanden….

Jag inser att det inte är så många dagar kvar men så många saker vi inte har gjort ännu så i morgon ska vi beta av ett par favoriter.