Välj en sida

Nice 2016 : Dag 18 Tisdag 2 augusti. Idag har vi haft en kuschardag, som mamma skulle ha kallat det. Det innebär att vi har haft en vilodag och mest tagit det lugnt. Till och med byggjobbarna visade hänsyn och höll sig lugna till halvtio-tiden. Vår vän från igår som bilade bort asfalt har, Gud ske lov, inte hörts idag och jag hoppas innerligt att jobbet klarades av på en dag. Våra ben kändes allt lite stela idag och J konstaterade att vi hade gått nästan 10 000 steg igår, inte så pjåkigt ändå. Jag tror också att våra kroppar var  tacksamma för att inte utsättas för solljus idag, även de behöver lite vila ibland.

Vi brukar inta våra frukostar vid elva-tiden. Det blir en utmaning att komma tillbaka i selen igen och få in de vanliga matvanorna. Men det smakar liksom godare här att sörpla på sitt te och njuta av dagens första måltid. Jag brukar unna mig blodgrapefrukt på mornarna. Den smakar himmelskt och innehåller hur mycket saft som helst. De vi köper hemma i Sverige kommer inte i närheten. Och visst ska vi passa på när vi är här att frossa frukt och grönsaker som faktiskt smakar som de ska. Lite som när man skördar sina egna tomater och inser skillnaden mot ICA:s.

Vi fick en hel del jobb undanstökat på eftermiddagen och sedan åt vi vår luddag (lunch och middag) som vanligt vid fyrasnåret. Denna gång på balkongen så inga problem med öppettiderna. Vid sextiden skulle vi träffa några för mig nya bekanta i deras hotellträdgård  för att ge lite tips på vad man kan göra i Nice. Eftersom jag är totalt befriad från lokalsinne är det alltid J som har koll på var och hur vi ska ta oss från A till B när vi reser. Jag lallar mest efter. Han hade tittat på kartan var hotellet ligger och konstaterat att buss nr 7 blir bra. Sagt och gjort vi tog 7:an i drygt tio minuter och klev av mitt emot hotellet. Det ligger vägg i vägg med den mest fantastiska bouganvilla jag någonsin sett. Vi har åkt förbi den med bussen i alla år och den blommar alltid lika överdådigt. Efter en trevlig pratstund i den jättemysiga trädgården tänkte vi strosa hemåt i sakta mak. Efter exakt sex minuters strosande i sakta mak stod vi utanför vår dörr…

Generellt kan hotellrestauranger och deras eventuella trädgårdar vara ett bra tips även om man inte bor där, men vill slinka in för en drink eller en måltid. Vi har även gjort det på andra resor med gott resultat.