Välj en sida

Nice 2016: Dag 15 Lördag 30 juli. Trots att det har varit molnigt hela dagen idag har luften stått stilla och varit så fuktig och klibbig att man nästan kan kunnat ta på den. Vi har gått omkring som vandrande klistermärken eftersom huden är så fuktig fastnar allt. Det verkar som om regnmolnen fastnar på bergstopparna och inte kommer fram till oss. Efter rapporter om regnväder i Uppsala tänker jag att ni är beredda att dela med er. Det enda stället här man har kunnat vara idag är i strand, vilket fler än vi kommit fram till. Vi tillbringade hela eftermiddagen där och det var fullt med folk som förtvivlat sökte efter svalka och enda gången man kände sig sval var i vattnet. Det är så skönt att ligga där och och flyta, ljuden stängs ute när man har öronen under vattnet och man ligger i sin egen lilla bubbla och guppar runt.

De enda som verkar gilla vädret är vår små flugor i köket. De är tillbaka, fler än någonsin trots vår besprutning, jag undrar om de förökar sig på nätterna så att det är nya flugor varje morgon.

I serien hundar i strand fast de är förbjudna kan vi i dag rapportera att förutom den lilla hunden med keps, har vi  även begåvats med en en löst springande Boston terrier. Den inte bara sprang omkring, husse hade även den goda smaken att ta med den till vattnet och låta den simma bland oss andra. Kanske har jag redan blivit en gammal gnällig kärring men jag tänker att det finns en anledning till  att hundar inte är tillåtna i alla ständer.

På vår favoritrestaurang Davisto, serverar de ett vitt vin som vi tycker mycket om. Nu har vi via restaurangen beställt tolv flaskor och tänkte att de kommer väl ganska snart så vi hinner dricka några och ta med några hem till Sverige. Så icke fallet. Vår vän på restaurangen försäkrade sig om att det är den 12 augusti vi ska åka hem så att flaskorna kommer strax innan. Vi ska alltså frakta hem tolv flaskor vin samt ett antal flaskor av min favoritduschkräm  som jag har hittat i ett av snabbköpen. Ett antal extra kilo till med andra ord, men vikten är inget problem, för väskorna alltså, vi kan tillsammans checka in 92 kg dock får varje bagage väga max 23 kg, så det gäller att packa vinflaskorna rätt och köpa ett par extra bagar. Vi har ju trots allt några dagar till att fundera ut en bra lösning.

Nu har solen gått ner bakom bergstopparna och äntligen börjar det kännas behagligt på balkongen.  Eftersom det är lördag är det tyst på byggarbetsplatsen och jag känner att livet är behagligt ändå.