Välj en sida

Nice 2016: Dag 13 28 juli. Tack för alla krya-på-dig hälsningar, tack vare dem är jag bättre idag. Jag  är nog feberfri men kände mig dassig i morse. Frukost och ett par Alvedon fixade till det. En stund i strand gjorde nog också susen. Hissen verkar ha genomgått en tusenmila-service i och med reparationen. Nu inte bara funkar hissen och det finns lyse utan den visar dessutom vilket våningsplan man befinner sig på. Nu håller vi tummarna att den ska orka ett tag till.

Vid nedgången till stranden finns flera förbudsskyltar, bl a att man inte får ha hund med sig. Nu är vi ju i Frankrike så idag var det tre hundar runt oss. En man brukar ha sin lilla hund med sig. Den ligger still och gör ingen förnär och husse och hans vänner gullar med den oavbrutet. Jag tycker synd om den som måste ligga i värmen utan att kunna få riktig skugga, även om husse har införskaffat en keps för små hundar (!). Till och från strand transporteras hunden i en ryggsäck där det lilla huvudet sticker upp.

Precis vid nedgången till stranden finns en station för Vélobleu. Ett system med blå cyklar med cykelstationer på på flera ställen i stan. Man registrerar sig, aktiverar sitt konto, tar en cykel och cyklar iväg. Sedan ställer man den på någon av cykelstationerna och pengar dras automatiskt för den tid man har använt cykeln. Eftersom det finns cykelbana utmed hela promenaden är det ett populärt sätt för turister att ta sig fram, men i år ser jag de blå cyklarna överallt. Det är inte bara turister utan även Nice-bor som susar fram. Ett bra alternativ till att ha en egen cykel som riskerar att bli stulen. Bra också för miljön även om jag inte skulle våga mig ut i trafiken utan hjälm, präktig svensk-finsk som jag är.

Apropå miljö har våra flugor bestämt sig för att stanna och bli allt fler oavsett våra försök att bli av med dem, så i dag fick vi ta till det tunga artilleriet. Vi hittade en sprayflaska med något innehåll som vi sprutade i köket. Så mycket för min miljökamp alltså. Flugorna är i alla fall för tillfället färre.

I morgon planerar vi att åka till Ventimiglia, som ligger precis på andra sidan den italienska gränsen. Varje fredag har de marknad där tydligen allt finns. Staden är mycket gammal och tornar upp sig på bergssidan så det blir nog en utmaning i hettan att klättra upp till den äldre delen av staden.