Välj en sida

Nice 2016: Dag 10 Måndag 25 juli. Elsystemet i vår hus funkar sådär. Vid flera tillfällen har strömmen gått i delar av huset, dvs trapphuset, låset av porten mot gatan samt lampan i hissen. Som jag beskrivit tidigare är hissen ungefär lika stor som en armhåla och jag tycker inte att det är någon höjdare att åka i den i vanliga fall, men att åka ensam i kolmörker ligger definitivt utanför min bekvämlighetszon.

Trots detta tog jag i alla fall mod till mig och åkte ensam ner i den mörka hissen för att ta mig till mitt favoritställe stranden, eftersom J behövde jobba idag  Det har varit ganska varmt här idag men jag har förstått att det är ännu varmare hemma. Skönt för alla som hemestrar (heter det visst numera) att det blev en riktig sommar i Sverige i år. Jag för min del glömde smörja in mitt ansikte med röda svullna påsar under ögonen som resultat.

När vi ikväll skulle gå och handla hade strömmen fortfarande inte kommit tillbaka och det visade sig att det inte bara var lampan som gett upp, hela hissen hade så att säga lagt sig på rygg. Vi bor högst upp på sjätte våningen och jag traskade ner och gick själv och  handlade. När jag kom tillbaka funkade fortfarande inte hissen men en lapp på hissdörren berättade hoppingivande att hjälp var på väg. Det blev till att knata upp för alla trapporna, bra motion för mig.

Även om elsystemet strular är lägenheten precis sådär provencalsk som man kan tänka sig. Det känns som man är förflyttad till 50talet, ni som har sett filmen ”The Talented Mister Ripley” vet nog vad jag menar, även om den filmen mest utspelade sig i Italien. Det har med andra ord varit en ganska loj dag, men så är det när vi är här. Vi har inga krav på att vi måste göra en massa saker utan dagarna få liksom bara glida förbi. Det är en bra övning för mig som vanligtvis vill att det ska hända saker.

Det verkar som om fler fåglar har fattat tycke för oss. Duvan Doris har varit på väg in i vardagsrummet flera gånger, det gäller för J att vara observant både uppåt och neråt med andra ord. Lite småplock på balkongen fick utgöra kvällsmaten och nu kommer välbehövlig svalka för alla både här och hemma i Sverige. I morgon tänker vi nog ge oss iväg ändå till Italien kanske eller västerut till Saint-Raphael eller någon annanstans…