Välj en sida

Nice dag 4: Tisdag 6 augusti 2019

Idag var vi uppe med tuppen. Vi skulle träffa mäklaren i Menton kl 10. Tanken var buss till tågstationen. Jag hade för mig att det endast är en buss som går till stationen, men Snibbe hade kollat på deras hemsida och enligt den, eller i alla fall enligt Snibbe, skulle flera busslinjer gå till stationen. Sagt och gjort vi hoppade på 7:ans buss som ganska snart svängde åt ett helt annat håll. Det vara bara att hoppa av och beställa en Uber som fick köra oss till stationen. Vi hann med tåget och var framme vid lägenheten prick kl 10.

Lägenheten är pytteliten men lika fin i verkligheten som på bilderna. Läget är jättebra och balkongen tillräckligt stor för att vi ska kunna sitta där. Mäklaren är svensk vilket också är bra, då blir det inga språkförbistringar. Jag och mäklaren tittade även på en annan lägenhet i närheten, men den var inte intressant för oss. Vi känner Menton väl efter att ha bott här i sammanlagt sex veckor men nu ställs saker på sin spets. Det är så mycket att tänka på. Vill vi verkligen köpa en lägenhet? Hyr vi är bekymren borta när vi stänger dörren och åker hem. Köper vi har vi ansvar hela året och det är inte så lätt att rådda saker hemifrån om något skulle hända när vi inte är där. Så vårt ältande fortsätter.

Vi tog tåget till Golf Juan som ligger strax utanför Cannes. Vi landade på Lisas balkong med fantastisk utsikt över hamnen. Lite sedvanligt bubbel och snittar innan vi fick de traditionsenliga flamberade räkorna till lunch. Många saker har liksom blivit tradition när vi träffas i Frankrike på somrarna.

Golf Juan har en fin strandpromenad med mysiga restauranger och det är jättefint att sitta och äta i hamnen. Här är det dessutom betydligt lugnare än i Nice. Efter en god middag satt vi på balkongen en stund innan vi kröp i säng.