Välj en sida

Nice dag 3: Måndag 5 augusti 2019
Så var det måndag och vardagslivet tar vid i Nice. Visst är det skönt att byggarbetsplatsen nedanför oss är borta, men det finns ju andra helvetesmaskiner med ljudnivå på fyrsiffrigt decibeltal som drar igång vid sjutiden och håller på i flera timmar. Jag vet inte vad det var, men lät gjorde den.

Det har varit strandhäng idag och det var betydligt lugnare idag än igår, inte så konstigt kanske med tanke på att det är måndag. Många fransmän har semester i juli och följaktligen börjat jobba igen. Men jag upplever att det åter är många ryssar i Nice. De har en lång tradition av att vara i Nice men under senare år har det inte kommit så många. De har inte känt sig välkomna och en del har stannat hemma i protest mot att de upplever att EU behandlar Ryssland illa. Men nu verkar det ha vänt igen. Här har de egna affärer, restauranger och kyrka. Mannen som sitter och tigger utanför vår dörr är också ryss, så det finns olika anledningar för dem att vara i Nice på sommaren.

Just tiggare och hemlösa har blivit fler upplever jag. Det är inte bara alkisarna som sitter utanför Casino och dricker öl, utan man ser människor som sover på marken, i trappuppgångar och soffor överallt. Jag vet inte varför det är så, men skillnaden i hur vi lever våra liv blir väldigt uppenbar.

I morgon ska vi först en sväng till Menton för att titta på en lägenhet. Vi har pratat fram och tillbaka i flera år om vi ska köpa en lägenhet eller inte. Franska Rivieran är inte det billigaste stället i världen att köpa semesterbostad på och vi är inte gjorda av pengar, så kombon är inte optimal. Men att titta kostar ju inget. Sedan åker vi till vår kompis Lisa i Golf Juan. Det har blivit tradition.
Och nu lite middag och tidigt i säng, klockan ringer före sju i morgon bitti.