Välj en sida

Nice dag 20: Torsdag 22 augusti.
Vår sista dag här för den här gången. Jag blir alltid lite ledsen när vi ska åka hem även om jag har gnällt på en massa saker, lever vi ett helt annat liv här än hemma. Här har jag inga måsten, jag tillåter mig att såsa omkring en hel förmiddag och faktiskt bara vara. Hemma är jag inte lika bra på det, där finns alltid något som jag tycker måste göras. Det är bland annat därför jag känner mig vemodig, jag vet att jag ska tillbaka till vardagen igen. Samtidigt är det alltid skönt att komma hem.

Det mesta har varit sig likt, men det är fler tiggare och hemlösa än tidigare och fransmännen tittar mer i sina mobiltelefoner än rakt fram när de går. Det känns också som om de inte bryr sig om vad som händer runt omkring. Flyttar sig inte när Snibbe kommer med sina kryckor, parkerar mitt på övergångsstället. Jag fotade demonstrativt bilen och ägaren, som gick in på bageriet, tittade långt efter mig. Men självklart har vi mött många artiga och trevliga människor också.

Vi har ätit och druckit gott, som ni har kunnat se på bilder, och det har inte riktigt blivit den kosthållning som vi har hemma men jag är ändå stolt över att jag har hållit i mitt motionsschema men stavgång två gånger i veckan och jogging en gång i veckan.

Vi hade också en lista på saker vi ville göra och platser vi ville besöka. Allt bockades inte av, vi köpte inte någon lägenhet, vi åt inte på restaurang Le Plongeoir som ligger på små pirar i vattnet och det ser jättehäftigt ut. Recensionerna var inget vidare. Flera som bokat bord och fått bekräftelse hade inget bord när dit de kom och de fick vänta länge, många tycker att personalen är arrogant och otrevlig, så vi lät bli att gå dit. Vi kom ju inte till Saint Tropez heller, men allt detta är väl ett uttryck för att vi faktiskt låter oss bara slappa istället för att fylla dagarna med utflykter och upplevelser.

Vi har varit i strand hela dagen idag. Vi åt frukost där och på vägen ner köpte vi persikor hos frukthandlaren. Ingenstans smakar persikor så gott som här. Nu är lägenheten städad och väskorna packade. Vi ska äta middag på Davisto ikväll och i morgon bitti ska jag springa på promenaden innan vi stänger väskorna och åker till flygplatsen.

Tack för att ni har velat följa med på vår semester i år igen. Kanske hörs vi av igen nästa sommar eller vid någon vid någon annan resa, vem vet.

Merci et au revoir Nice, à bientot.