Välj en sida

Nice dag 14: fredag 16 augusti
Vi planerade att åka till Eze idag med buss men efter att ha tittat på bilder därifrån konstaterade vi att det skulle bli för svårt för Snibbe. Branta, ojämna kullerstensgator är inte att leka med när man dels går på kryckor, dels har ett knä som viker sig bakåt. Istället skrotade vi omkring i lägenheten hela förmiddagen och passade på att boka biljetter för att åka båt till Saint Tropez. Man kan reservera biljetter på nätet men måste betala dem senast dagen innan på biljettkontoret i hamnen. Vi ska åka på tisdag och på måndag går det inga båtturer så jag undrar om biljettkontoret är öppet då och på hemsidan står inga öppettider, men det löser sig. Vi får ladda med vatten och böcker eftersom vi totalt ska tillbringa fem timmar på båten.

Efter lunch åkte vi ner på stan och besökte Notre Dame basilikan som ligger vid shoppinggatan Jean Medicin. Det är mycket mindre än Notre Dame i Paris så klart men en fin kyrka är det och det var så skönt att komma undran bullret från centrum. Även om det bara får åka spårvagnar på Jean Medicin, tutar och plingar de och det myllrar av människor. Jag blev alldeles trött i huvudet. Efter kyrkobesöket satte vi oss på Café de Lyon, vi har suttit där många gånger och tittat på folk och det är verkligen underhållande tycker vi.

Det går fortfarande tungt beväpnade poliser och militärer på gatorna i Nice. Det har det gjort sedan terrorattentatet den 14 juli 2016. Jag tänkte på det igår när många människor samlades på promenaden för att titta på fyrverkerierna. Då, 2016, var det i princip inga poliser alls där, nu myllrade det av poliser och militärer. Vi kom till Nice den 15 juli 2016 och jag kommer aldrig att glömma känslan och det som mötte oss på promenaden.

Tiden går fort även om man inte gör så mycket. Vi åkte hem för att duscha och byta om inför kvällens middag på nästa hotellrestaurang, Le Siecle som ligger i hotellet West End, ytterligare ett av de gamla anrika hotellen i Nice. Priserna var ungefär samma som på Terrasses des Orangers men maten och servicen dubbelt så bra. Att stilen är Art Nouveau gör inte saken sämre. Är ni i Nice är den här restaurangen värd ett besök.

Det var jazzkväll på Westminister och vi hade reserverat bord till andra set klockan halv tio. Det var en kvartett som spelade och det hade väl varit OK om inte saxofonisten hade spelat så starkt. Han dränkte alla andra ljud och man hörde varken resten av bandet eller något annat. Men det är mysigt att sitta och titta ut över Nicenatten och det var dessutom en fantastik fullmåne som tittade fram bakom palmerna.