Välj en sida

Nice dag 12: Onsdag 14 augusti
Jag sa till Snibbe i går att det är bra att han inte varit magsjuk under semestern, något som annars näst intill har blivit en tradition. Det skulle jag inte ha sagt. I morse var det han som mådde pyton och vandrade mellan sängen och badrummet. Av förklarliga skäl blev det en lugn morgon och en mycket sen frukost.

Det blev ett par timmar för mig i strand på eftermiddagen. Nu hör man nästa inga skandinaver alls, däremot har antalet tyskar ökat och ännu mer ryssar verkar ha landat. Semestermönstren är tydliga.

Vi har under flera år här pratat om att åka till Saint Tropez. Det är inte helt enkelt eftersom det inte går tåg eller buss dit hela vägen. Antingen kan man åka tåg till Saint Raphael och buss därifrån, men med tanke på tågresan häromdagen känns det inte så lockande, eller så kan man åka båt från Nice. Vi hade nästan bestämt oss för det trots att det tar tar två och en halv timma enkel resa. Tyvärr ligger hamnen en bra bit från själva staden så det är i så fall taxi som gäller. Många har skrivit om kaos på båtresan med massor av folk. Det känns lite trist bara att vi väljer bort saker att göra för att det är så trångt överallt, men är man på semester i Frankrike i augusti så är man. Vi får väl se om vi kommer till ”Troppan” eller inte.

I morgon 15 augusti firas Jungfru Marie himmelsfärd inom den romersk-katolska kyrkan och det är en helgdag i Frankrike. Det betyder att många är lediga från jobbet och banker och andra institutioner är stängda. Många restauranger mataffärer är dock öppna. I Nice är det även fyrverkerier som skjuts upp från vattnet. Vi har sett det tidigare och det är maffigt, även om vi har läst att man ska sluta med fyrverkerier för miljön. Men tydligen inte i morgon. Ikväll kom vi på att det vore ju häftigt att sitta på en takterass och titta, men det var lite sent påkommet, allt var fullbokat så klart. Vi funderar vidare var vi kan se fyrverkerierna.

Det blev middag hemma i köket och lite TV-tittande innan vi kröp till kojs.