Välj en sida

Nice dg 11: Tisdag 13 augusti
Både jag och luften mådde bra i morse och jag gav mig ut på en tidig stavgångsrunda. Luften var sval och skön och den höga fuktighet som fanns igår hade försvunnit. Jag mötte två andra stavgångare och såg stränderna vakna till liv, men också många som fortfarande sov på soffor och stränder som har utgjort deras natthärbärge. Jag har sett en man flera gånger sova på stranden precis utanför staketet till Castel plage, en av de legendariska privata stränderna. Igen en bild av konstrasternas Nice.

Vi tog tåget till Villefranche-sur-Mer. På stationen i Nice var det otroligt mycket folk och köerna till biljettluckor och automater var hur långa som helst, men det var inget mot hur många som var på tåget. Jag svimmade för några år sedan på för att det var så trångt, i år var det om möjligt ännu fler människor och jag tackade min lyckliga stjärna att vi bara skulle åka två stationer. Det var nog många på de följande stationerna som inte kom med tåget.

Med en känsla av befrielse klev vi av tåget  och vi var lite spaka när vi gick mot gamla stan. Vi har faktiskt aldrig varit här förut, men det är en jättemysig liten stad och med ett helt annat tempo än hörnet Boulevard Gambetta och Boulevard Victor Hugo i Nice där vi bor. Här är havet nära och när vi satte oss på första kaféet hörde vi vågorna klucka mot båtarna, ett ljud som vi båda älskar, det är så rofyllt.  

Vi strosade runt i gränderna men eftersom staden ligger på en bergssluttning är det mycket trappor så det var inte helt lätt för Snibbe och hans kryckor. Vi åt en god luddag på Le Garcon som ligger på femte plats på Trip Advisors lista över resturanger i Villefranche-sur Mer. Vi hade tur och hann precis beställa innan köket stängde lunchserveringen. Jag kan rekommendera den. Det var även bra service och trevlig personal.

På vägen ner mot strandpromenaden blev det lite shopping och jag fick med mig två klänningar hem. Samma modell men en röd och en svart. Jag kunde inte bestämma mig för vilken färg jag skulle välja så jag tog båda två. Jag gör så där ibland, när jag inte kan bestämma mig.

Vi satte oss på utomhusbaren på ett av hotellen och tittade på folk och bara myste. Sedan blev det en Uber hem, tåg var uteslutet. Väl hemma satte vi oss och tittade på hockey! Ja, jag vet att det verkar helt korkat, men på kvällen spelade Brynäs och Leksand träningsmatch och eftersom Snibbe håller på Brynäs och jag på Leksand tyckte vi att det var lite kul. Annorlunda känsla att sitta på en balkong i Frankrike och titta på vintersport i Sverige, men det blev en bra avslutning på en fin dag.