Välj en sida

Nice dag 10: Måndag 12 augusti 
I natt kom det efterlängtade regnet. Det kom även på tvätten och strandmadrasserna som vi hade på balkongen. Jag trodde att regnvädret skulle göra luften klarare och svalare men det var tvärtom. Mulet, väldigt varmt och extremt fuktigt. Svetten rann bara man rörde sig det minsta. Detta tillsammans med att jag mådde jätteilla när jag vaknade, gjorde att vi sköt fram dagens utflykt till Villefranche-sur-Mer. Vi låg i sängen hela förmiddagen och vid lunch kunde jag få i mig en kopp te och lite rostat bröd. Ingen höjdarstart på dagen precis.

Framåt sen eftermiddag kände både jag och luften oss lite bättre och vi åkte ner till gamla stan, Det hade börjat blåsa och det fläktade skönt, men det var otroligt mycket folk. Det myllrade som i en myrstack och vi undvek de smala gränderna med tanke på att Snibbe går med kryckor och han skulle med största säkerhet bli omkullknuffad i trängseln.

Istället blev det luddag (måltid som intas mellan lunch- och middagstid) på Cafe de Palais, vid Place du Palais de Justice. Hit kommer turisterna i en aldrig sinande ström och servitörerna ränner som illrar mellan borden. Vår servitör var glad och trevlig, maten OK. Vi har ätit här för flera år sedan och tyvärr har restaurangen chanserat både vad gäller mat och stil. Å andra sidan är det inte dyrt att äta här.

På vägen hem passerade vi Place Massena och där finns sedan några år tillbaka en fontän som även fungerar som vattenlekplats för barn. Platsen har i dubbel bemärkelse blivit ett vattenhål för barnfamiljer. Det är härligt att se alla barn som plaskar och hoppar i det grunda vattnet och leker med vattenstrålarna. Det är bra att det finns konstverk och utsmyckningar som man även får gå på och leka med.

I morse var vi extra glada för vattenkokaren som gjorde det möjligt för oss att laga te. Jakten på tändare till gasspisen fortsatte idag och jag var i två affärer och ingen hade gaständare. Det fick bli en ask tändstickor istället som vi noga förvarar i en låda i sovrummet. Där är oftast AC:n på och det är minst fuktigt. Nu hoppas vi att tändstickorna ska fungera tills vi hittar gaständare.

Nu sitter vi, inte helt otippat, på balkongen och det blåser rejält. Det är svalt, jag fryser nästan, ni som känner mig vet att jag fryser så fort termometern visar under 25 grader. Vi bor på sjätte och översta våningen så här friskar det i extra mycket. Det gäller ta in eller förtöja alla lösa saker på balkongen till natten. Dagens tvätt kommer jag att hänga inomhus i natt eftersom det varnar för åskväder och jag vill inte hämta ivägblåsta underkläder på gatan i morgon bitti.

Vi gör ett nytt försök med Villefranche-sur-Mer i morgon och hoppas på mindre fuktig luft och illamående. Sov gott!